Fr. Vänster: Jonas Backman, Hasse Larsson,Håkan Lewin, Kettil Medelius. Fr. Vänster: Jonas Backman, Hasse Larsson,Håkan Lewin, Kettil Medelius.

Mr. Blues är en ny hårdsvängande, bluesmättad kvartett, vars medlemmar har många års erfarenhet av konsertverksamhet både nationellt och internationellt. Kvartetten finns att boka fr.o.m. år 2023.
I vår repertoar finns bl.a. musik av Duke Ellington, Billy Strayhorn och Hank Crawford där några av låtarna och arrangemangen, fått följa med från min tid med Gugge Hedrénius Big Blues Band. Vi har möjlighet att anpassa vår repertoar till att attrahera både jazzpublik och bluespublik. Vi ser mycket fram emot att få samarbeta med er och er publik och kan självklart skräddarsy vårt upplägg efter era önskemål. Återkoppla gärna med tankar och funderingar!

Några musikaliska smakprov finns under rubriken Musik i huvudmenyn ovan.
Det är med stor glädje vi även har möjlighet att erbjuda Ann Kristin Hedmark och/eller Claes Janson som sångsolister med gruppen.

Ann Kristin Hedmark har samarbetat och turnerat med fantastiska musiker, allt från en ackompanjatör till storband, både i Sverige och utomlands. Repertoaren har naturligtvis med tiden förändrats. Från att de 10 första åren bestått av topplistornas pop och soul-låtar, är det idag jazz och blues, eller visor i ”latinstuk” som gäller. Under sitt långa liv som artist har hon erhållit ”Jan Johanssons stipendium” år 2003, samt det första ”Monica Zetterlund-stipendiet” som delades ut år 2006. Hemsida: https://sv.wikipedia.org/wiki/Ann-Kristin_Hedmark 

Claes Janson räknas som en av de absolut främsta jazz-och blues- sångarna i Sverige idag. Han har genom åren fått motta de flesta utmärkelser som en artist i hans genre kan få, samt samarbetat och uppträtt med alla storheter inom musikformerna jazz-och blues i Sverige. Hans internationella meriter är också av betydelse. Mer information om Claes finns att läsa på: https://sv.wikipedia.org/wiki/Claes_Jansson 

Lineup

Håkan Lewin – Altsaxofon
Håkan har under flera årtionden turnerat från Kalifornien i väster till Sibirien i öster. På sin meritlista har han spelat med världsartister som Tina Turner, Georgie Fame, Thad Jones m. fl.

Kettil Medelius – Klaviatur
Kettil har varit verksam som musiker i 40 år. Han har bl.a. samarbetat med artister som Ann Kristin Hedmark, Kjell Höglund, Mikael Ramel, Monica Törnell och Jan Tolf. Kettil  har  även medverkat i Svenska Radiojazzgruppen.Under  många år har han varit anlitad som kapellmästare på teatrar runt om i Sverige.

Hasse Larsson – Bas  
Hasses basspel kan avnjutas i många inspelningar tillsammans med Håkan Lewin under 90-talet. Han har även medverkat i grupper med artister som Ronnie Gardiner, Jukka Tolonen, Bill Öhrström, Peps Persson, Ann-Kristin Hedmark m.fl. Han kan även höras på Spotify med sin senaste soloplatta Here’s To Life.

Jonas Backman – Trummor
Jonas är en mångfasetterad Finlandssvensk slagverkare bosatt i Stockholm. Han har under flera år även bott och varit verksam som musiker i England. Som rockmusiker har han bl.a. spelat med Eagles gitarristen Don Felder. Sångerskorna Maria Nordenback och Ann Kristin Hedmark har genom åren anlitat Jonas stadiga trumspel. Han är även medlem i Fredrik Karlssons bluesband ”Fredrik & Puritanerna”. Jonas har släppt två jazzalbum i eget namn, Jonas Backman Trio ”Blånaden” och ”Softly as in a morning sunrice”.