Mer information.
Information om Håkan Lewins liv som frilansmusiker finns att tillgå på: www.musicexperience.se

Mr. Blues featuring Claes Janson
Länk för nedladdning av affischer och web flyers.
https://drive.google.com/drive/folders/1xsiKjPHz4RLJcZhhjxAqgafM5MR8yRux?usp=sharing

Mr. Blues featuring
Ann Kristin Hedmark.

Länk för nedladdning av  affischer och web flyers.
https://drive.google.com/drive/folders/1KSTBg_K9l8gKCcOo53BP_OcEOvc54BXl?usp=share_link

Mr. Blues är en ny hårdsvängande, bluesmättad kvartett, vars medlemmar har många års erfarenhet av konsertverksamhet både nationellt och internationellt. Kvartetten finns att boka fr.o.m. år 2023.
I vår repertoar finns bl.a. musik av Duke Ellington, Billy Strayhorn och Hank Crawford där några av låtarna och arrangemangen, fått följa med från tiden med Gugge Hedrénius Big Blues Band. Programmet innehåller även berättelser och anekdoter, hämtade från vårt långa och rika musikliv. Vi har möjlighet att anpassa vår repertoar till att attrahera både jazzpublik och bluespublik. Vi ser mycket fram emot att få samarbeta med er och er publik och kan självklart skräddarsy vårt upplägg efter era önskemål. Återkoppla gärna med tankar och funderingar!
Några musikaliska smakprov finns på sidan MUSIK.
Det är med stor glädje vi även har möjlighet att erbjuda Ann Kristin Hedmark och/eller Claes Janson som sångsolister med gruppen.

Ann Kristin har samarbetat och turnerat med fantastiska musiker, allt från en ackompanjatör till storband, både i Sverige och utomlands. Repertoaren har naturligtvis med tiden förändrats. Från att de 10 första åren bestått av topplistornas pop och soul-låtar, är det idag jazz och blues, eller visor i ”latinstuk” som gäller. Under sitt långa liv som artist har hon erhållit ”Jan Johanssons stipendium” år 2003, samt det första ”Monica Zetterlund-stipendiet” som delades ut år 2006. Hemsida: https://sv.wikipedia.org/wiki/Ann-Kristin_Hedmark

 Claes räknas som en av de absolut främsta jazz-och blues-sångarna i Sverige idag. Han har genom åren fått motta de flesta utmärkelser som en artist i hans genre kan få, samt samarbetat och uppträtt med alla storheter inom musikformerna jazz-och blues i Sverige. Förutom musik har Claes även meriter inom filmbranschen, bl.a. medverkade han som rövaren ”Tjorm” i Tage Danielssons filmatisering av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter. Hans internationella meriter är också av betydelse. Mer information om Claes finns att läsa på: https://sv.wikipedia.org/wiki/Claes Janson 

Lineup
Håkan Lewin – Altsaxofon
Håkan har under flera årtionden turnerat från Kalifornien i väster till Sibirien i öster. På sin meritlista har han spelat med världsartister som Tina Turner, Georgie Fame, Thad Jones m. fl.

Kettil Medelius – Klaviatur
Kettil har varit verksam som musiker i 40 år. Han har bl.a. samarbetat med artister som Ann Kristin Hedmark, Kjell Höglund, Mikael Ramel, Monica Törnell och Jan Tolf. Kettil  har  även medverkat i Svenska Radiojazzgruppen.Under  många år har han varit anlitad som kapellmästare på teatrar runt om i Sverige.

Hasse Larsson – Bas  
Hasses basspel kan avnjutas i många inspelningar tillsammans med Håkan Lewin under 90-talet. Han har även medverkat i grupper med artister som Ronnie Gardiner, Jukka Tolonen, Bill Öhrström, Peps Persson, Ann-Kristin Hedmark m.fl. Han kan även höras på Spotify med sin senaste soloplatta Here’s To Life.

Jonas ”Wasa” Backman – Trummor
Jonas är en mångfasetterad Finlandssvensk slagverkare bosatt i Stockholm. Han har under flera år även bott och varit verksam som musiker i England. Som rockmusiker har han bl.a. spelat med Eagles gitarristen Don Felder. Sångerskorna Maria Nordenback och Ann Kristin Hedmark har genom åren anlitat Jonas stadiga trumspel. Han är även medlem i Fredrik Karlssons bluesband ”Fredrik & Puritanerna”. Jonas har släppt två jazzalbum i eget namn, Jonas Backman Trio ”Blånaden” och ”Softly as in a morning sunrice”. u kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Mr. Blues feat. Claes Janson
Bilder och publika röster från premiärkonserten i Trollhättan den 13 maj 2023  

Oj, vilken konsert bluestrollet Claes Janson levererade på Kulturbaren i Trollhättan tillsammans med Håkan Lewin & Mr Blues!

Mr. Blues feat. Ann Kristin Hedmark
Bilder, Videoklipp, press och publika röster hämtade från turné 15 - 27 februari 2023.

Stampen Stockholm 15 feb. 2023
Sundsvalls Jazzklubb feb.20 2023
Stocka Hälsingland feb. 21 2023

Mr.Blues HÅKAN LEWIN & ANN KRISTIN HEDMARK grymt sväng ikväll på Stampen
Håkan Levins glödheta altsax i dom två inledande Hank Crawford låtarna var stor BAG. Ann Kristin inledde läckert med " Korsdrag i själen " sedan en strålande version av T.Monks " Round Midnight " med Cornelis W. text "Tolvdraget". A.K imponerade i denna combo, Kettils fräsiga orgel o Hasse som växlade mellan kontra och elbas, trummisen Jonas Backman spelade tight o hans solo I första sets sista låt " Caravan " imponerade, låten var uppdelad i tre delar, först Håkan i fräcka harmisar, sedan A.K trum o sväng.
Önskar bandet lycka till på deras norrlandsturné som börjar i Sundsvall nu på måndag.

Mr. Blues börjar på hög nivå med sköna "Don´t Cry, Baby"! Finstämda soloinsatser varvas till "Mister C" följt av "I Ain’t got nothing but the Blues” innan Ann-Kristin äntrar scenen med "Mister Kelly" till Owe Thörnqvists text och Berndt Egerbladhs arrangemang. "Det är dags att sjunga blues...". Rösten är ytterst trivsam med härliga nyanser. Inte undra på, att hon fick Jan Johanssons och Monica Zetterlunds stipendier 2003 och 2006.

Härnösands Jazz & Blues Club feb. 22 2023

Mellan melodierna berättar Håkan många dråpliga episoder från otaliga turnéer illustrerade med låtar som "Have you met Miss Jones”.
I "Cry Me a River" visar Ann-Kristin vilken stark röst hon fortfarande besitter. Stycket skrevs av Arthur Hamilton 1953 som en jazzballad till Ella Fitzgerald.

Jazz och Bluesklubben "Perdido" Örnsköldsvik feb. 23 2023

Låten "Caravan" komponerades redan 1936 av Duke Ellington tillsammans med trombonisten Juan Tizol och tillhör American Jazz Standards. Här kan vi verkligen få njuta av de instrumentala solisterna i flera sekvenser, där Jonas avslutar med ett flera minuter långt intensivt trumspel. Till och med armbågarna kommer till användning - jubel!
 Efter pausen inleder Ann-Kristin med "Blue Monk" av Thelonious Monk ackompanjerad av Hasse på kontrabasen pizzicato. Alla njuter till fullo – så vackert!

Piteå Jazz & Blues feb. 25 2023
Jazzklubben "Boston" Skellefteå feb. 26 2023

Hank Crawford tillägnade sin dotter en passande melodi "Sherri". Kettil framför stycket helt underbart!
 Plötsligt blir Håkan allvarlig. Han har upplevt paralleller till kriget i Ukraina med Estlands frihetskamp. Esternas frihetslängtan från Sovjet var så intensiv att de, efter att Oscar Pederson spelat sin "Hymn to Freedom" på en konsert i Tallinn 1974, satte egen text och använde den som en frihessång. Varpå den förbjöds att framföras.
Vid framförandet av låten i en konsert i staden Kohtla Järve 1991 blev stämningen så förtätad, att Håkan fick gåshud över hela kroppen - en enorm känsla! Nu får vi ta del av kompositionen med ljuva toner från altsaxen.
Med "Moondance" av Van Morrison sätter Mr. Blues punkt på en trivsam och familjär musikafton, en av de absolut bästa!

Tack så otroligt mycket! Vilken kväll ni bjöd oss på. Alla mina spända tentakler och själen är nu helt avslappnade. Nästan svårt att förstå vad man nyss har varit med om. Det var precis vad jag behövde. Anki! Du är så fantastisk. Repertoaren suverän och dina texter och medmusikanter är helt outstanding. Skulle kunna lyssna på er varje dag som själavård. Har aldrig hört Håkan spela så här fruktansvärt bra. Såå glad i hela kroppen tack vare er. Saknar er redan. Allihopa! Längtar till nästa gång! Vilket sväng! Dansar vidare i natten. Kram på er! 

Borlänge "House of Blues" feb. 27 2023

Resencion i Dala Demokraten av vår konsert i House of Blues, Borlänge den 27 februari 2023.
En av de mysigaste kvällarna på Borlänges jazzklubb och artisten själv vill gärna komma tillbaka, skriver DD Kulturs recensent som imponeras av Ann-Kristin Hedmarks musikregister. ”Hela kvällen kändes avslappnad som det oftast blir med jazzmusiker, de vet att de kan spela och behöver inte visa upp någon attityd”, skriver han. Det var länge sedan Ann-Kristin Hedmark sjöng in ”Så gick det till när farfar var ung”. Nu sjunger hon i en annan stil och har blivit en driven jazzsångerska där hennes sång har inslag av både blues och visa. I måndags gästade hon Borlänge jazzklubb tillsammans med Mr Blues-Håkan Lewin och hans kvartett.Då blev det på något vis en av de mysigaste konserterna som jazzklubben arrangerat och publiken hade all anledning att vara nöjd. Håkan Lewin är en legendar med sin altsax och visst är det skönt att genomgående höra annat än tenor på en konsert. Kettil Medelius spelade en keyboard som mest lät som en orgel och altsax och orgelsound var något som passade ihop. Bakom trummorna satt Jonas Backman som verkligen fick visa vad han kunde i en lååångt solo i ”Caravan”. På kontrabas och elbas hördes Hasse Larsson som bland annat lät publiken höra ett snyggt bassolo spelat med stråke.Konserten inleddes instrumentalt med Hank Crawfords ”Don´t cry baby” och även låt nummer två kom från Crawfords produktion. Under kvällen blev det flera låtar av denne kompositör. Ann-Kristin Hedmark kom in på kvällens fjärde låt, en jazzigt/bluesig version av en låt som Cornelis Vreeswijks gjorde på svenska. Hennes andra låt var en låt som Berndt Egerbladh-Rune Andersson skrivit till henne när hon flyttade från Skellefteå till Stockholm och var lite vilsen i storstan. ”Korsdrag i själen” är namnet på låten. Håkan Lewin svarade för det mesta av mellansnacket och presentationen och berättade om en turné i USA med trumpetaren Rolf Eriksson. Då spelade man till 01.00 och flyget gick 05.00. Det blev en grön oliv till frukost. Denna historia ledde fram till ”Have you met Miss Jones”, som var Rolf Erikssons paradnummer under turnén. ”Cry me a river”, kanske inte är en låt som förknippas med vare sig jazz eller blues, men med rätt arrangemang så går det. Och bra och roliga arrangemang var det genomgående. Det ska erkännas att undertecknad aldrig hört Ann-Kristin Hedmark sjunga jazz och blues tidigare, men hon imponerade i både ”Caravan” och andra låtar. ”Caravan” var en låt där alla på scenen briljerade och hade kul vilket då smittade av sig på publiken. Andra set inleddes med att Ann-Kristin Hedmark och Hasse Larsson ensamma fick leverera en bluesig låt där Hasse Larsson också demonstrerade att han vet vad scatsång är. Hela kvällen kändes avslappnad som det oftast blir med jazzmusiker. De vet att de kan spela och behöver inte visa upp någon ”attityd” eller starta för sent. Men det kom också in allvar. Håkan Lewin talade om den tid vi lever i där ett land invaderat ett annat och påminde om 1968 då Tjeckoslovakien försökte uppnå frihet, men slogs ner av Sovjetunionen. Därefter förbjöds amerikansk musik i Sovjetunionen och inte förrän 1990 släppte det så att jazzmusiker som Håkan Lewin och Hasse Larsson fick spela på jazzfestival i Tallin. Där spelade också Oscar Peterson sin ”Hymn to freedom” och estländarna gjorde en egen text varpå låten förbjöds. 1991 var så Håkan Lewin inbjuden som solist och en estnisk musiker tyckte att man skulle spela ”Hymn to freed om” och efter viss tvekan började man spela varpå en efter en i den stora publiken reste sig upp så att till sist lyssnade alla stående. Owe Thörnqvist skrev ”Mr Kelly”, en låt som Monica Zetterlund sedan sjöng in. Nu sjöngs denna lite ovanliga Thörnqvist-låt av Ann-Kristin Hedmark. Slutnummer blev en låt av Van Morrison men som vanligt blev det också ett extranummer. Tack för en jättefin kväll. Hit vill jag komma igen, om jag får, sade Ann-Kristin Hedmark. 
Videoklipp från Gamla Smedjan i Stocka finns under fliken MUSIK.

Fr. V. Kettil Medelius , Ann Kristin Hedmark, Jonas "Wasa" Backman, Hasse Larsson och Håkan Lewin.

En bild på Mr. Blues feat Ann Kristin Hedmark under
framträdandet på Eskilstuna Jazzklubb den 8 november 2023. 

Den 4 december 2023 var det Eskilstuna Jazzklubb som presenterades som lucka nummer 4 i Royal Eskilstuna – Biograf & Kulturhus adventskalender. Efter att vi hade spelat en konsert den 8 november på stället, var jag tillsammans med min grupp Mr. Blues feat. Ann Kristin Hedmark, innehållet i luckan.