Kontakt:
Håkan Lewin
Kabelgatan 15 B
414 57 Göteborg, Sverige
Tel: +46703 170029
E-mail: lewinhakan@gmail.com
www.lewinlandgren.se

Bio. Håkan Lewin                                                                            
Håkan tillsammans med konsertorganisten Johannes Landgren, har med sin musik rönt stora framgångar i Europa och USA. Duon Lewin – Landgren startade sin verksamhet 1998 och har spelat 100-tals konserter från Kalifornien i väster till Sibirien i öster. Musiken har i huvudsak varit kompositioner av Duke Ellington och Billy Strayhorn. Duon har producerat 6 cd-skivor den sista är inspelad i Berlin 2014 på trio, med trumslagaren Jon-Erik Björänge. Vid ett flertal tillfällen har Lewin-Landgren anlitats som solister tillsammans med GWO (Gothenburg Wind Orchestra), orkestern har vid dessa tillfällen dirigerats av Örjan Fahlström.                                                                                                       Upplevelser under turnéer bl.a. World Trade Center katastrofen i New York 2001 gjorde att Håkan och Johannes var med och grundade föreningen Music Against Violence 2005. År 2007 erhöll Håkan Christer Boustedt stipendiet, ett av de mest prestigefyllda priserna för jazzmusiker i Sverige. 2013 genomförde Håkan inom ramen för föreningen Music Against Violence projektet ”Gaza Singing for Peace”. Detta projekt var ett samarbetsprojekt mellan MAV och  den palestinska organisationen SYF (Save Youth Future) i Gaza. Projektet var finansierat av Folke Bernadotte Akademin och hade som mål att med musik framföra ett budskap om medmänsklighet, samexistens och fred. Projektet”Gaza Singing for Peace” avslutades 2015 och dokumenterades med DVD skivan ”Gaza Singing for Peace”. Håkan har genom åren spelat med de flesta av sveriges ”jazz-celebriteter” såsom Arne Domnérus, Putte Wickman, Jan Allan, Bosse Broberg m.fl. Han har även under sin karriär spelat och gjort inspelningar med många av jazzens internationellt stora namn bl.a. Benny Bailey, Sahib Shihab, Thad Jones, Clark Terry och under många år med Ellington-trumpetaren Willie Cook. Han spelade under många år leadsaxofon i Sandvik Big Band samt i det legendariska Gugge Hedrénius Big Blues Band. Banden turnérade vid ett flertal tillfällen i USA samt i stora delar av Europa. 1987 var Håkan Sveriges representant i European Radiounion Orchestra. Orkestern var detta år förlagd i Amiens, Frankrike. Han har även vid ett flertal tillfällen medverkat i Svenska Radiojazzgruppen.    
I början av 90-talet spelade Håkan ofta i Estland och besökte i maj månad 1991 även den ryska staden Nizhni Novgorod. Han var då en av deltagarna i Nizhni Novgorods första jazzfestival. Enligt arrangörerna var Håkan den första västerländska jazzmusiker som någonsin spelat i Nizhni Novgorod. Våren 1994 turnérade han tillsammans med den estniske pianisten Aldo Meristo i Argentina där de besökte ett flertal festivaler. En av duons konserter direktsändes på TV i många av Sydamerikas länder. Under 90-talet var även grupperna Overseas och The Baltic Quartet verksamma. Dessa grupper var sammansatta av musiker från USA, Ryssland, Estland, Finland, Danmark samt Sverige. Under 80-talet drev Håkan tillsammans med pianisten Gösta Rundqvist kvartetten Excursion. Håkan är född och uppvuxen i den lilla bruksorten Avesta i södra Dalarna.                                                    
TVÅ GIGANTER PÅ SCENEN!!!!
 
The Storyteller kommer tillsammans med pianisten Tommy Kotter att framföras på duo under år 2018.
Programmet kommer att finnas med i MCV's ( Musik Centrum Väst www.mcv.se ) utbud, riktat till bibliotek i Västra Götalands län, under hösten 2018. Arrangörer som inte omfattas av detta utbud kan boka The Storyteller enl. nedan:
Mail: lewinhakan@gmail.com eller via telefon 0703 170029, Håkan Lewin.
Mer info. finns att tillgå på http://www.lewinhakan.se
                                                      http://www.lewinlandgren.se
 
Mer info. om programmet finns under NYHETER.

Musiken MADE IN GOTHENBURG kommer att presentera blir en hårdsvängande melodiös jazzmusik med rötterna djupt förankrad i bluesen.
Gruppen kan bokas under perioden   20 - 26 november 2017. Enstaka konserter utanför denna period kan i mån av tid vara tänkbara.