60-år i Musikens tjänst

"60 år i Musikens tjänst" är en berättelse i ord och ton om ett liv som frilansande musiker, med konsertverksamhet från Kalifornien i väster till Sibirien i öster, via stora delar av Europa och Gaza (Palestina). Berättelserna varvas med musikaliska pärlor, hämtade ur den Afro-amerikanska musikhistorien.
Programmet framförs av en trio bestående av Håkan Lewin altsaxofon, Eldar Levgran klaviatur samt Yasuhito Mori kontrabas. Idén till denna konstellation uppstod när Håkan och Yasuhito träffades i Göteborg. Yasuhito berättade då om en konsert i Baku (Azerbajdzjan), tillsammans med gitarristen och munspelaren Toots Thielemans. Han träffade då en pianist som visade sig vara Eldar Levgran som på grund av olika omständigheter lämnade sitt land och är sedan flera år bosatt i Sverige, numera i Avesta där han arbetar som kyrkomusiker. Det visade sig vidare att Håkan som har sina rötter i Avesta, vid flera tillfällen spelat tillsammans med Eldar när han besökt hemorten. Som följd av detta möte spelade trion en bejublad konsert i Grytnäs kyrkas sommarmusik den 9 juli 2023. 

Denna konsert är en utveckling av konserten ”The Storyteller” som framfördes på flera bibliotek i Västra Götaland, men som fick avbrytas när Pandemin startade.
Nedan några publika röster:
Tack för en underbar stund, musiken och berättelserna smälte samman och blev en fantastisk upplevelse! Snudd på publikrekord. (Ulricehamns bibliotek).    Tack för en strålande konsert! Den bästa konsert vi haft i serien Musik på biblioteket! Tänk att få se och höra världsartister i Vänersborg! Musiken i lördags var den bästa jag hört på länge! (Vänersborgs bibliotek). Berättelserna var mycket intressanta och avvägningen var perfekt. Musiken underbar. Bara superlativ med andra ord. (Sjöviks bibliotek Lerum)       En glimrande föreställning. Vi njöt hela tiden. Tack! (Kungsbacka).
Mer info finns att tillgå på: 
www.musicexperience.se